Tuesday, January 26, 2021
kitarankorjaus soitinkorjaaja soitinkorjaamo soitinkorjaus soitinhuolto tampere kitaranrakennus soitinrakennus kitara huolto korjausFlamencokitarat

Flamencokitaramallit

Flamenco blanca

img0017.jpgblanca1 takaBlancan sivut ja pohja on rakennettu välimeren sypressistä. Se antaa tälle flamencokitaramallille perinteisen rapean ja läpitunkevan saundin. Talla on brasilian ruusupuuta ja noin 6 mm korkea; näin kielten korkeus kannesta on noin 8mm (+/-1mm) tehden kitarasta ihanteellisen soitettavan flamencotekniikoille. Kansi on eurooppalaista kuusta, joka ohueksi trimmattuna luo soittimelle nopean äänen syttymisen ja voimakkaan, kuuluvan äänen. Kanteen on myös asennettu “Golpeador” eli golpe-muovi, joka mahdollistaa kannen iskutekniikat. Otelauta on mustaa ebenholtzia. Kaula valinnaisesti joko mahonkia tai seetriä. Pintakäsittely on valinnaisesti joko sekoitus ranskalaista kiillotusta ja nitrosellulakkaa tai kokonaan ranskalainen kiilotus.

 

Flamenco Negra

Negra1 etuNegra1 takaFlamenco Negra sisältää samanlaiset soitto-ominaisuudet, kuin Blanca. Negran sivut ja pohja rakennetaan kuitenkin intian ruusupuusta tai muusta kovasta puulajista. Kova puulajit tuo soittimeen kaiunomaista soinnin syvyyttä ja pituutta eli sustainia. Negra on nykyään suosittu flamencokitaratyyppi ja sen sointi on kauniimpi ja hienovaraisempi verrattuna aggressiivisempaan Blancaan.

————————————————————————————————————————————