Tuesday, January 26, 2021
kitarankorjaus soitinkorjaaja soitinkorjaamo soitinkorjaus soitinhuolto tampere kitaranrakennus soitinrakennus kitara huolto korjausSami Koivisto

Soittohistoriani alkuhämärissä aloittelin kuusikielisen saloja vaarini tekemällä ja sittemmin isäni parantelemalla kitaralla. Vahvistimena toimi vanha kelanauhuri. Vaarini rakensi kitaran 60-luvulla Tekniikan maailma-lehdessä julkaistujen piirrustusten mukaan. Pienessä verstaassa kerrostalossa rakennettu kitara asetti ilmeisen selvästi siemenen alitajuntaani, josta myöhemmin kasvoi ammatti.

Verstaani sijaitsee Hyhkyssä, Tampereella. Oppini olen saanut Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen soitinrakennuslinjalta, itseopiskeluna ja monelta eri rakentajalta koulun aikana ja sen jälkeen. Vaativa taito saavutetaan vasta vuosien työn ja kokemuksen kautta.

Rakennan erilaisia kielisoittimia laadukkaista puista. Sähkö- ja  akustisia kitaroita, bassoja,  mandoliineja ym. erilaisia eksoottisempia soittimia kuten laud.  Kaikki tilaus-soittimet tehdään käsityönä asiakkaan toiveiden mukaisesti. Yksilöitä valmistettaessa voidaan kiinnittää erityistä huomiota materiaalien ja työn korkeaan laatuun.

 

Korjaan ja huollan myös kovia kokeneita tai huollon/säädön tarpeessa olevia soittimia. Kannattaa tuoda soitin näytille. Tarjoan ilmaiseksi soittimen kunnostushinta-arvion. Voit myös tiedustella mahdollisia korjauskustannuksia puhelimitse tai sähköpostitse. Tarkkaa hintaa on tosin usein vaikea sanoa näkemättä itse soitinta.

Teen työni takuulla, yli vuosikymmenen kokemuksella. Kuulun Suomen Soitinrakentajien Kiltaan ja Kulttuuriosuuskunta KAJEeseen.

Tervetuloa käymään verstaalla.

-Sami

————————————————————————————————————————————